Tässä tällainen Type O Negative -aiheinen synttärikakku, jonka täytteenä oli valkosuklaamoussea. Päällä mustaa sokerimassaa ja sokerikreemiä. Pursotukset tein flora vispillä, johon sekoitin pussillisen Blå Bandin katkarapukeittojauhetta... Eikun siis valkosuklaa-nougatmoussejauhetta!
perjantai 18. helmikuuta 2011
torstai 10. helmikuuta 2011
Talvikki -kakku
Tässä kakku, jonka tein ystäväni äidille. Kukkanen esittää Isotalvikkia ja se on tehty marsipaanista. Vaaleanpunertava kuorrutus on sokerikreemiä ja Talvikki-pursotus on Dr. Oetkerin valkosuklaan makuista koristelugeeliä. Pursotuksen tein Flora vispistä, johon lisäsin vaniljakreemijauhetta sekä tomusokeria. Pohja on tehty kolmesta munasta, sokerista, vehnäjauhoista (osittain hiivaleipäjauhoista:o) sekä leivinjauheesta. Täytteenä marjamousse.
keskiviikko 26. tammikuuta 2011
Vadelmainen kermakakku
Tässä kermakakku, jonka täytteenä oli marjamoussea. Päällä vadelmia, kiille hyytelösokerista, sekä Flora vispiä vaniljakreemijauheella maustettuna.
lauantai 6. marraskuuta 2010
Suklaakakku suklaareunuksella

Kakuissa on sama täyte: Suklaamousse maustettuna vadelmajogurttitäytesuklaalla. Pohjat on maustettu kaakaojauheella. Ylempi kakku on päällystettu vispikermalla, johon lisäsin hieman kaakaojauhetta ja vaniljakreemijauhetta. Päälle ripottelin vielä rouhetta kolmesta eri suklaasta. Alempi kakku syötiin ystäväni läksiäisjuhlissa. Sen kuorrutin suklaakuorrutuksella (suklaata ja voita sekoitettuna) ja sitten vain tein reunuksen ja pursottelin päälle, että Moikka.
maanantai 1. marraskuuta 2010
Texaspulla
Muistan joskus lukeneeni, että texaspullan väliin tulisi voin, fariinisokerin ja kanelin lisäksi myös taikinamurua. Siitä lähtien olenkin leiponut texaspullani sillä tavalla.
Texaspullat:
1 Pullataikina (puolen litran resepti esim. jauhopussin kyljestä)
toinen ratkaisu onkin valmistaikina (esim. sunnuntailta löytyy)
Täyte:
puolisulaa voita
fariinisokeria
kanelia
taikinamurua
Taikinamuru:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Ensin voisi sekoitella tuon taikinamurun: Sekoita jauho ja sokeri pehmeän voin sekaan ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Jaa pullataikina kolmeen osaan ja kauli yksi osa tasaiseksi levyksi. Voitele pullasudin avulla voita levyn päälle. Ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria, hieman kanelia ja kolmasosa murusta. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa siitä n. sentin paksuisia paloja. Taita reuna pullan alle ja laita leivosvuokaan. Tee samalla tavalla loput taikinasta. Anna pullien kohota, voitele kananmunalla ja paista niitä 200 asteessa n. 10- 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.
tiistai 26. lokakuuta 2010
Omenapiirakka
![]() |
Piirakassa on jogurtilla pehmennetty pohja jonka päälle ripotellaan kasaankeitettyjä ja maustettuja omenkuutioita ja päälle laitetaan vielä murukerros, että olisi vähän jotain pureskeltavaakin. Herkkua vaniljajäätelön/kermavaahdon/vaniljakastikkeen kanssa!
Omenapiirakka:
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voita
2 dl jogurttia (maustamatonta tai maustettua, ihan fiiliksen mukaan)
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Omenat:
2-3 isoa omenaa
vajaa 1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Muru:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita (voi korvata vehnäjauhoillakin)
½ dl kaurahiutaleita (voi korvata vehnäjauhoillakin)
½ tl kanelia
Piirakan teko kannattaa aloittaa omenoiden kuorimisella ja kuutioimisella. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna seosta levyllä hetken aikaa koko ajan sekoitellen. Kun omenan nesteet kerääntyvät pohjalle, vähennä lämpöä ja anna omenoiden muhia (ihan pienellä lämmöllä) välillä sekoitellen sillä aikaa, kun teet pohjan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se joukkoon. Lisää sekaan myös jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi muutamassa osassa välillä sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Murua varten: pehmennä voita hieman, lisää sen sekaan muut ainekset ja nypu murumaiseksi seokseksi.
Levittele omenanpalaset (osittain jo mössööntyneet:) pohjan päälle. Ripottele päälle vielä murukerros ja paista piirakkaa 175 asteessa n. puoli tuntia. Nam:)!
torstai 14. lokakuuta 2010
Suklaakakkuja nelikymppisille
Sain kunniakseni tehdä kakut eräisiin 40+40 yhteissynttärijuhliin. Toivomuksena oli suklaa, joten suklaakakkuja sitten väsäilinkin neljä kappaletta. Tässä kuvia:
Vähän ehkä vielä harjotusta kaipaisin, että saisi kauniinpaa tekstiä maalattua, mutta kaikki ajallaan.. Pursotuksista tuli tosi kivat kun ensimmäistä kertaa vahvensin kermaa vaniljakreemijauheella. Tästä tulee ehkä tapa :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)