Minusta

Ajattelin tässä hieman kertoa omasta historiastani ja siitä miten tipahdin tänne leipomisen maailmaan.
Olen koko pienen elämäni ajan ollut kova touhuamaan keittiössä ja näpertämään kaikennäköistä. Äidiltä olen kuullut tarinoita siitä kuinka kolmen vanhana heräsin aina ennen muita ja menin keittiöön touhuamaan... Kiipesin kuulemma tuolin avulla jääkaapille ja viskelin sieltä alas kaikennäköistä tavaraa. Tassuttelin jauhelihan päällä ja heittelin kananmunia lattialle.. Onneksi myöhemmin sitten opin käyttämään tätä keittiöinnostustani hieman tuottavammin..
Huima mielenkiinto kakkuja kohtaan näkyi jo rimpsumekkoiässä.

Muistan kuinka ala-asteikäisenä isäni aina leipoi kakut ja unelmatortut syntymäpäiville.. itse olin toki usein avustamassa. En muista tarkalleen koska, mutta jossain vaiheessa homma kääntyikin toisin päin ja isäni avusti minua leipomishommissa. Yläasteaikoina löysin sitten internetin ihmeellisen maailman. Taisi olla vuoden 2006 syksy kun etsin Halloween-juhliin vinkkejä ja törmäsin Vilijaanan Rakkaudesta ruokaan -blogiin ja sitä kautta kaikki muutkin upeat blogit löytyivät ja tiesin heti, että tätä mäkin haluan tehdä. Talven yli leivoin ja nappailin kuvia tekeleistäni, keräsin aineistoa. Sitten vuoden 2007 kesäkuussa syntyi Viljonkan leipomuksia - blogi. Pari vuotta kului hurjassa bloggailuvimmassa, tutkin muiden sivuja ja väsäsin kakkuja perheelle, sukulaisille, kavereille, tuttaville ja tuttavien tuttaville.

Pikkuhiljaa bloggaaminen ja muiden blogien tutkiminen vähentyi, vaikka leivoinkin kovasti. Blogille ilmestyi vain satunnaisesti muutamia kakkuja. Kunnes sitten eräänä päivänä ostin oikein järjestelmäkameran ja innostuin kuvaamisesta. Laadukkaammat kuvat innostivat minua laittamaan enemmän kuvia blogille. Samoihin aikoihin innostuin myös blogin ulkonäköä koskevista asioista. Vuodatukset blogi oli käynyt hieman sotkuiseksi ja kyllästyin. Halusin selkeän blogin jossa kuvat olisivat hyvin esillä ja ulkoasua voisi muuttaa helposti ja monimuotoisesti. Päädyin .blogspot -blogiin, johon saan lisäillä erinäisiä gadgetteja ja widgettejä mieltymykseni mukaan ja ulkoasu on helppo asetella juuri sellaiseksi, kuin haluan. Näin syntyi Kakkukeittiö -blogi, jossa kuvat leipomuksista ovat suurimmassa osassa.

......