keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kakkupohja

How to bake a cake ?
Aloitanpa alusta ja kirjoitan tänne miten itse teen kakkupohjan.
Kakkupohjan (moussetäytteisenä n 20 hlö:lle riittävän) tekeminen menee suurinpiirtein näin:

Ainekset:
4 munaa
2 dl sokeria
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilmauunissa asteita hieman vähemmän). Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon sekaan ja lisää munavaahtoon sihdin läpi kolmessa osassa välillä sekoittaen taikinaa varovasti (pyörövispilällä kevyesti käänteleminen on osoittaitunut näppäräksi). Voitele vuoka (halkaisija n. 26 cm) voilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada sitten taikina varovasti vuokaan ja laita uuniin.
Anna paistua puolisen tuntia, testaa sitten tikulla kakun keskeltä kypsyys. Jos tikkuun jää taikinaa, anna vielä hetken paistua, jos ei, on kakku mitä luultavimmin kypsynyt. Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ja kippaa se sitten leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria/ korppujauhoja. 

Jos kakun jättää vuokaan liian pitkäksi aikaa, voi se jäädä ikävästi kiinni. Jos näin sattuu tapahtumaan, käy vuoan sisäreuna läpi veitsellä ja kokeile uudestaan. Mutta jos kakku vähän repiää, ei se haittaa! Sitä varten on keksitty koristelu ja kuorrutteet! Täyttämisestä ja kuorrutteista lisää myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti