maanantai 1. marraskuuta 2010

Texaspulla

Muistan joskus lukeneeni, että texaspullan väliin tulisi voin, fariinisokerin ja kanelin lisäksi myös taikinamurua. Siitä lähtien olenkin leiponut texaspullani sillä tavalla.


Texaspullat:

1 Pullataikina (puolen litran resepti esim. jauhopussin kyljestä)
toinen ratkaisu onkin valmistaikina (esim. sunnuntailta löytyy)

Täyte:
puolisulaa voita
fariinisokeria
kanelia
taikinamurua

Taikinamuru:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Ensin voisi sekoitella tuon taikinamurun:  Sekoita jauho ja sokeri pehmeän voin sekaan ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Jaa pullataikina kolmeen osaan ja kauli yksi osa tasaiseksi levyksi. Voitele pullasudin avulla voita levyn päälle. Ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria, hieman kanelia ja kolmasosa murusta. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa siitä n. sentin paksuisia paloja. Taita reuna pullan alle ja laita leivosvuokaan. Tee samalla tavalla loput taikinasta. Anna pullien kohota, voitele kananmunalla ja paista niitä 200 asteessa n. 10- 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

1 kommentti: